Trouwerij Marjoke & Frans / 8 juli 2016

Terwijl Frans vanuit Elspeet onderweg was, kwamen wij aan bij Marjoke in Dordrecht. Daar was ze bezig om haar jurk aan te trekken om even later als een echte bruid stralend de deur open te doen voor haar Frans! Met de net nieuw opgehaalde Dodge reden we naar het Groothoofd en later het Energiehuis voor de foto's. En hoe hard Frans ook riep dat ie niet hield van foto's maken, was daar uiteindelijk weinig van te merken! 'T is best gezellig!' Daar doen we het voor Frans;) Bij restaurant de Merwelanden genoten we van koffie met gebak, maakten we foto's met de daggasten, en was er ruim de tijd voor de kids om nog even lekker te spelen. (en voor ons om die kinderkoppies op de foto te zetten!) In het stadhuis van Dordrecht vond de ceremonie plaats, en daarna liepen we naar de Leuvenhaven voor een mooie rondvaart met lunch. Bij terugkomst in de haven bleek er een zeilboot in de weg te liggen....en de eigenaar hiervan (voortaan door het leven gaand als het 'zielige zeilertje') vertikte het om de helpende hand te bieden en een stukje op te schuiven zodat de boot kon aanmeren en de gasten van boord konden. Hij lag daar rechtmatig en de schipper van de rondvaartboot moest het maar uitzoeken.....dat ging even zo door, en zelfs na vriendelijke verzoeken van andere zeilers, de vader van de bruid èn de mensen van stadstoezicht bleef hij halsstarrig vasthouden aan zijn gelijk. Pas toen de waterpolitie erbij kwam, werd uiteindelijk de zeilboot een paar meter verplaatst.....en kon oma met de rolstoel van boord. Frustratie alom, maar onze bruid bleef er rustig onder en zei: ach, we hebben in ieder geval een mooi verhaal voor later! En gaf daarmee het sein om de zeiler te laten varen, en op weg te gaan naar de kerk!

En dat tekent jullie: nuchter, relaxed en gezellig! Marjoke en Frans, we hebben genoten van deze dag!